Konflikten

Falske eller ægte varer?

En ny tendens er ved at brede sig i det ganske land, kopivarer har tidligere været et ukendt eller mindre kendt fænomen i Danmark, men de er for alvor nået her til og er nu en fast del af vores hverdag. Flere mener at det op til den enkelte om de vil købe falske eller ægte varer og det har skabt en konflikt.

En af de største problemer er at de som ofte er kriminelle der står bag kopivarer, DR sendte i foråret et program der belyste netop denne problemstilling. Ved at købe kopivarer støtter man altså indirekte den sorte handel, som vurderes til at være en milliardhandel og faktisk dække over halvdelen af jordens rigdomme.

Tidligere har vi som sagt ikke mærket meget til denne tendens i Danmark, men for kun få år siden blev det meget populært at unge mennesker skulle gå i mærkevaretøj. Flere havde ikke råd til det dyre tøj, så brands som D&G blev kopieret i stor stil, som de allerede gjorde i forvejen i udlandet, men nu med distribution til Danmark. Derudover er der også trådt en lov ind der sikrer at man kan købe kopimøbler fra England af, uden at det er ulovligt. Disse tiltag har åbnet op for at sorthandelen af kopivarer har oversvømmet vort land.

Det især de meget dyre mærkevarer der bliver kopieret, hvordan ville du for eksempel have det med at finde et billigt Rolex ur? Et scenarie nok mange gerne ville udsættes for, desværre vil de næsten altid være falske, det er umuligt eksempelvis at finde et billigt Omega ur – de vil altid koste minimum 7000 danske kr. for den billigste model.

Solbrille markedet er også ramt af kopier, det er nemt at finde falske Oakley solbriller, eller solbriller fra Ray-ban for den sags skyld. Man kunne blive ved med at opridse forskellige varetyper som bliver kopieret i større og større stil. Spørgsmålet er bare er det noget vi ønsker i vort land? Burde politikkerne ikke træde kraftigere ind og lave en handlingsplan. De penge der går til kopivarer ryger ikke i statskassen, som alle andre penge, desværre. Derfor tærer det på den danske økonomi hver gang der bliver solgt et falskt produkt og det bør vi som forbrugere være opmærksom på.

Scroll To Top