Konflikten

Konflikt mellem cyberkriminelle og internetbrugere

Udviklingen indenfor computerbranchen går altid stærkt. Imidlertid gælder det også indenfor udviklingen af programmer, som skader din computer, ond sindede cyberkriminelle laver programmer som: Spyware, diverse virus-programmer, content hijacking programs og adware udgør alle trusler, som du bliver nødt til at imødegå, hvis du har din computers sikkerhed og funktionalitet kært. Denne artikel vil fortælle dig om en type af virus kaldet spyware, og hvordan du kan beskytte dig imod den.Spyware stjæler din information

Kort fortalt, så er spyware programmer, som du risikerer at inficere din computer og dens styresystem med, når du surfer på internettet. Formålet med et spyware-program er at indsamle information om din computer – vel at mærke uden at du er vidende om det. Denne information kan både være din data på din harddisk, såvel som din gøren og laden på internettet. Derudover kan disse programmer også sænke din computers hastighed, hvis du vil have en hurtigere computer bør du derfor installere en af de mange tredjepartsprogrammer til formålet.

Spyware ’opsamles’ som regel på internettet, men kan også installeres af en person med administrator-rettigheder til din computer. Én metode at gøre dette på er ved at installere såkaldte keystroke logging programmer, som overvåger, hvilke taster du anvender på dit keyboard. De potentielle katastrofale konsekvenser ved at have spyware eller keylogging på din computer er åbenbare, eftersom at disse programmer med relativ lethed vil kunne få fat på diverse værdifulde oplysninger såsom: Koden til din netbank, kreditkort-oplysninger, dine Nem-ID-informationer, CPR-nummer og så videre og så videre.

Beskyt din computer med antispyware

Som et modtræk mod disse farlige programmer, så har software-industrien naturligvis udviklet en række produkter til at uskadeliggøre spyware. Disse programmer er under ét kaldt antispyware og fungerer på to forskellige måder.

For det første har de en række programmer, som blokerer spyware, før det kommer ind på din harddisk. Denne slags anti-spyware software scanner de programmer, som du gerne vil downloade, og blokerer eventuelle farlige programmer med spyware, viruser, adware, content hijacking programs og andre typer af malware.

For det andet har du antispyware-programmer, som hjælper dig med at slette spyware, når det (uheldigvis) allerede er kommet ind på pc. Disse programmer scanner dine installerede program samt dit styresystem og giver dig en liste over mistænkelige programmer, som du herefter kan vælge at slette.

Antispyware software kan både købes online såvel som downloades som freeware. Markedets bedste beskyttelse kan du købe hos McAfee, mens at gode gratis downloads kan hentes hos Microsoft, Lavasoft’s Ad-Aware SE og Spybot Search & Destroy.

Undgå falske anti-spyware-programmer

Før du går i gang med at downloade antispyware fra internettet, så vær forsigtig med såkaldte rogue anti-spyware programs. Disse er falske antispyware-programmer, som indeholder malware, der kan skade din computer. Disse malware-programmer tiltrækker internet-brugere med reklame-bannere og pop-up vinduer, som lover at sikre din computer gratis mod spyware. Vær forsigtig overfor disse banner ads og undersøg produktet, før du går i gang med at downloade et antispyware-program, som du har fundet online. Nogle af de kendte falske antispyware-programmer er her hjemmesider såsom AntiVirus 360, ContraVirus, SpywareQuake og Windows Police Pro.

Konklusion – spyware og beskyttelse

Sundhed er baseret på forebyggelse og sygdom kureres med behandling. Derfor, hvis du gerne vil have, at din dyrt indkøbte Mac, Linux, Dell eller Toshiba fortsætter med at præstere, som du ønsker, så anbefaler vi, at du sikrer din computer mod spyware. At downloade disse programmer fra internettet tager kun få minutter og leverer effektiv beskyttelse mod potentielt meget farlige spyware-programmer

Scroll To Top