Konflikten

Rygproblemer af arbejdet, men hvordan beviser jeg det?

Jeg har en ven der langsom er begyndt at lide mere og mere af rygproblemer. Og han ved godt hvor det kommer fra. Det kommer af at sidde og stirre ind i en skærm 8 timer i træk, 5 dage i ugen de sidste 12 år.

Der et altså en arbejdsskade, men hvordan beviser man det, når arbejdet nægter at tage ansvaret? Og hvad kan man kræve i erstatning? Jeg er sikker på, at hvis han kunne bytte alverdens erstatning væk for at rygproblemerne forsvinder, så ville han gøre det.

Jeg har selv gået hos Body-sds, dog med nogle andre skader. De er dygtige og koster selvfølgelig derefter. Dem har jeg anbefalet min ven, men efter han har fået rygproblemer har han været nødt til at gå ned på deltid. Han tjener derfor ikke så meget som før, og har knap råd til alt de nødvendige i det daglige.

Men burde det ikke være arbejdet der betale det, når det nu er for det firmas skyld han har pådraget sig disse skader? Han har arbejdet for det samme firma i alle 12 år, og været en engageret og dygtig medarbejder.

Hvordan kan man nægte at hjælpe de medarbejdere, der har givet så mange år af deres liv til éns firma?

Burde han ligge sag an, eller er det hans egen skyld, fordi han ikke har sagt far i tide og selv undersøgt, hvordan man undgår den slags skader, som er hyppige i et kontorjob.

Dog synes jeg, at det også er en arbejdsplads’ ansvar at sørge for at det udstyr de stiller til rådighed er som det skal være, at de tilbyder kurser i sundhed på arbejdspladsen og generelt indretter stedet, så man netop undgår, at ens medarbejdere tager skade.

Det kan da heller ikke være i firmaets egen interesse, at smadre deres bedste og mest vidende erfaringskilder langsom på den måde.

Scroll To Top