Konflikten

Den slidte charme

Patina er et ord man hører oftere og oftere, og i vores stilrene nordiske designs skal der ofte blot et enkelt element til at bryde designet og give et rum karakter.

I takt med at genbrugsbutikkerne oplever deres renæssance, bliver brugte og alternative produkter populære. Vi kan ikke fordrage sterile miljøer.

De lugter langt væk af hospital, og huser en anonymitet der sluger al den karakter der ellers måtte have været. På samme måde er det med ting.

I den moderne, minimalistiske arkitektur søger man hvide vægge og færre pyntegenstande. I et moderne hjem gør en enkelt antik genstand ikke rummet bedsteforælder-agtigt.

Man fjerner det overflødige, så der bliver plads til det essentielle. En væg fyldt med billeder er effektfuld, men en hvid væg med et enkelt billede er så meget mere. Det handler om fokus.

Et enkelt bleget billede, en slidt Bibel eller et knap funktionelt Bose-anlæg kan give masser af karakter til et ellers livløst rum. Ting, der har set tidens tand vidner om at være blevet brugt og fortæller en historie.

”Ingen handel er fuldført før produktet er brugt op og kunden tilfreds” – L.L.Bean

Miljøet er også på spil

En anden god grund til at pryde hjemmet med et brugt element hist og her er, at det kan mærkes på budgettet. Der er mange gode muligheder for at købe brugte ting, som har en høj brugsværdi. Det gælder alt fra tøj, som de fleste af os har købt brugt og til de lidt mere utraditionelle ting som fx. smartphones og computere.

Brugt elektronik kan købes på DBA eller De Gule Sider. Man kan også gøre et brugtkøb hos refurb.dk, en ny dansk virksomhed der giver garanti på brugte computere og andet IT. Se mere her. God jagt!

Scroll To Top